Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina CV1 CV2 Werk- leerervaring 1 werk/leerervaring 2 werk/leerervaring 3 werk/leerervaring 4 Leerplein Leren leren Lessen Acadin Kant en klaar Digitale leeromgeving Rekenspel gr 2/3 Plusgroep kleuters Digitaal verrijkingsmateriaal Rekenspel 4/5 Het Brein Kant en klaar (plus)  Spelling KweC-methodiek Digipaden Spelling KweC-Methodiek Zelfstandig leren Levensbeschouwing Levensbeschouwing2 Leren leren Lessen webpaden Het Heelal Raketten Lessen en opdr. groep 5/6 reisverslag maken Mindmappen  Rekenspel 4/5 Robots les groep 3/4 fantasiedier Woordweb groep 3/4 Project oerwoud Symmetrie Minipaden Canonpaden Piekerpaden Opdrachten groep 7/8 Lesoverzicht groep 7/8 Contact 

Plusgroep kleuters

Plusgroep kleutersSommige kleuters ontwikkelen zich sneller dan leeftijdsgenootjes en kunnen behoefte hebben aan meer uitdaging. We bieden de kleuters, die hiervoor in aanmerking komen, een vast lesmoment in de week aan, buiten de groep. De leerstof wordt uiteraard op een speelse manier aangeboden waarbij o.a. gebruik gemaakt wordt van laptops; werkbladen; spelletjes; bouwmaterialen en de techniektoren. Ook worden deze kinderen begeleid in het correct aanleren van letters en cijfers. Dit omdat de cognitieve- en de motorische ontwikkeling vaak ver uit elkaar liggen.

De te behandelen lesstof:- Taal: Aanvankelijk schrijven: Oefenen van de fijne motoriek (tijdens de reguliere lessen). Taal-digitaal: Oefenen van woordjes op de laptop. Letter en woordherkenning- Rekenen: Inslijpen van de basisoefeningen: getalsbegrip. Cijfers schrijven: Oefenen van de fijne motoriek (tijdens de reguliere lessen).- Engels: Opgebouwd in thema’s, bv: Kleuren Kleding Het weer Eenvoudige zinnetjes. Dit op een speelse manier inslijpen door middel van versjes, liedjes enz.- Computervaardigheden: Het zelfstandig leren werken op de laptop Typvaardigheden ontwikkelen en uitbreiden- Zelfstandig werken: We besteden veel tijd aan zelfstandig werken en zal elke les aan bod komen. - Themagebonden activiteiten: Behandelen van (actuele) thema’s en deze in de lesstof verwerken. Bv.: natuur - lente: het ontwikkelingsstadium van de kikker behandelen en hier een opdracht aan verbinden. Ik neem kikkerdril mee zodat de leerlingen deze stadia van ontwikkeling zelf kunnen aanschouwen.- Techniektoren, o.a.: Magnetisme. Drijfvermogen Langste knikkerbaan bouwen. Bouw de hoogste toren. Doel: Een zo hoog en stabiel mogelijke toren te bouwen.

Terug...Pauliens Leerplein

Kindgericht begeleiden