Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina CV1 CV2 Werk- leerervaring 1 werk/leerervaring 2 werk/leerervaring 3 werk/leerervaring 4 Leerplein Leren leren Lessen Acadin Kant en klaar Digitale leeromgeving Rekenspel gr 2/3 Plusgroep kleuters Digitaal verrijkingsmateriaal Rekenspel 4/5 Het Brein Kant en klaar (plus)  Spelling KweC-methodiek Digipaden Spelling KweC-Methodiek Zelfstandig leren Levensbeschouwing Levensbeschouwing2 Leren leren Lessen webpaden Het Heelal Raketten Lessen en opdr. groep 5/6 reisverslag maken Mindmappen  Rekenspel 4/5 Robots les groep 3/4 fantasiedier Woordweb groep 3/4 Project oerwoud Symmetrie Minipaden Canonpaden Piekerpaden Opdrachten groep 7/8 Lesoverzicht groep 7/8 Contact 

Leren leren

In de talentengroep geef ik lessen aan kinderen van groep 7 en 8, die hen leert om te leren. Tijdens het werken uit het werkboek ‘Leren leren’ (Minka Dumont 2008)’, leren de leerlingen te begrijpen hoe de hersenen en het geheugen werken. De één kan bv. goed woorden onthouden en een ander is beter in het onthouden van beelden. Weer een ander luistert graag naar een uitleg of leest liever de woorden zelf. De leerlingen onderzoeken welke manier van leren het beste bij ze past, dus op welke manier hun geheugen het beste kan onthouden. Met behulp van deze lessen en het bijbehorende werkboek worden ze beter voorbereid op het Voortgezet Onderwijs. De methode ‘Leren leren’ leert de kinderen om moeilijke teksten te leren; woorden en rijtjes te ‘stampen’; te mindmappen en studiekaarten en samenvattingen te maken.

Leren lerenLeren kun je leren. Wanneer kinderen onvoldoende uitgedaagd worden op de (basis)school, zullen ze geen studievaardigheden ontwikkelen: ze hoeven zich namelijk nooit écht in te zetten om zich de lesstof eigen te maken. In het Voortgezet Onderwijs kan dit problemen opleveren: opeens moeten ze wel huiswerk maken en lesstof oefenen voor een proefwerk.

Terug naar Leerplein...Pauliens Leerplein

Kindgericht begeleiden